KUST JA KUIDAS RENTIDA TELLINGUID?

KUST JA KUIDAS RENTIDA TELLINGUID?

Enne tellingute rendilevõtmist peab rentnik selgelt mõistma, et renditavad tellingud on kõrgendatud ohu allikas. Ühelt poolt peavad need tagama kõrgtöö ohutust. Teiselt poolt näitab õnnetusjuhtumite statistika, et ligikaudu 40% kõigist õnnetusjuhtumitest juhtub Baltimaadel kõrgustelt mahakukkumise tagajärjel.

Tellingute valikul peab hind olema rentniku jaoks viimane kriteerium. Kõigepealt peab vaatama, milliseid tellinguid renditaja pakub – tootja, metall- ja puitkonstruktsioonide osade seisukord, roostetus üleüldse ja keevituskohtades eriti, tellingute kokkupanemise juhend, tsiviilvastutuse kindlustus kolmandate isikute ees. Äritöö teostamisel tellingutel peab kindlasti olema tellingute monteerimisjuhend. Turu tendentsid on sellised, et üha sagedamini nõuab tellija AutoCADis tehtud tellingute jooniseid, eriti kui projekti tehakse BIM-projekteerimises.

Ei tasu hoida raha fiksaatoritelt, kaitsekatelt, kukkumiskaitselt pealt kokku – Te säästate sente, kuid see-eest kasvab õnnetusjuhtumite tõenäosus, mis hakkab Teile edaspidi maksma kümneid tuhandeid eurosid.

Et teha tellingute otsing lihtsamaks, soovitab meie firma külastada veebilehte http://www.kustrentidatellingud.ee, kus Te leiate teavet tellingute usaldusväärsete ja kvaliteetsete renditajate kohta Eestis.

Kui Te soovite saada lisateavet Layher lahendustest ohutu kõrgtöö kohta, siis pöörduge otse firmasse Layher Baltic.